Varför mobiltelefoner?

Ja, varför blir man intresserad av mobiltelefoner egentligen? För det första så är jag teknikintresserade i allmänhet, men varför jag går igång så mycket på just mobiler vet jag faktiskt inte. Jag tror att det är den fantastiska utvecklingen som gör mig så fascinerad. Jag har alltid varit fascinerad över att man ens kan ringa till varandra. Det är en så självklar sak för oss, men stanna upp en stund och reflektera över det fantastiska i att vi på några sekunder kan nå någon som befinner sig på andra sidan jordklotet. Eller bara i en annan stad i Sverige för den delen.

Datorer tycker jag också har en häftig utveckling, men mobiltelefonerna har ju i mångt och mycket tagit över datorernas användningsområden nu för tiden. I princip allt som kan göras på en dator kan ju också göras i en mobil eftersom mobilerna är små datorer, så jag anser helt enkelt att mobilen är den ultimata teknikprylen. Du behöver inte längre ha en mp3-spelare till exempel, för det har du i mobilen. Du behöver inte ha en digitalkamera, för det har du i mobilen. Du behöver inte ha en väckarklocka, för det har du i mobilen. Vi har i princip hela våra liv i mobilen, och det är nog dess många användningsområden som gör att jag tycker att mobiler är så fascinerande.

Och det kommer ju hela tiden nya saker. Det är det som är det roligaste. Det man aldrig trodde var möjligt förr är idag helt naturligt, så det känns som att det inte finns några begränsningar. Man väntar med spänning på nästa smarta funktion som man inte visste att man hade saknat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *